Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Požeško-slavonskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Požeško-slavonskoj županiji

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu, 14. ožujka je posjetila Požeško-slavonsku županiju. Župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Požege Vedran Neferović dočekali su prvu hrvatsku predsjednicu u požeškoj vojarni “123. brigade” gdje je 14. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju položio prisegu.

Nakon svečanosti polaganja prisege Predsjednica i njezini suradnici u pratnji župana i gradonačelnika obišli su Taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga Republike Hrvatske. Potom su se uputili na Trg sv. Terezije kako bi nazočili smotri povijesnih postrojbi  prigodom Dana grada Požege i Grgureva. Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga gospođa Grabar-Kitarović izvršila je smotru više od dvadeset postrojenih povijesnih postrojbi u pratnji pukovnika Vlade Čuline i zapovjednika povijesnih postrojbi Vatroslava Bekafiga. Tijekom Svečanog programa na Trgu sv. Terezije nazočnima su se obratili požeški gradonačenik Vedran Neferović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i  predsjednica Grabar-Kitarović.

Po završetku svečanosti Predsjednica se družila sa okupljenim građanima te se potom sa svojim suradnicima uputila u Požešku biskupiju na sastanak sa biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem. U pratnji saborskog zastupnika Franje Lucića, župana Tomaševića i gradonačelnika Neferovića predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je socijalno ugroženu obitelj iz Požege te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Mate Kovačevića iz Poloja gdje ih je osim obitelji Kovačević dočekala i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.