Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Slavonskom Brodu
  • Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Slavonskom Brodu

Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Slavonskom Brodu

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod u četvratk 7. srpnja svečano je otvorena izložba najboljih fotografija goto natječaja “„Volim svoju županiju“. 

Ovogodišnju izložbu svečano je otvorio predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić kazujući : "Danas mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji. Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, "lajkane" tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija.", rekao je Marušić.

Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Osim žirija, nagrađena je i fotografija koja je prikupila najviše glasova putem aplikacije volimzup.hr. Predsjednica žirija je i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su najbolje fotografije birali: Petra Vadlja iz Međimurske, Franca Moscarda iz Istarske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić zajedno s predsjednicom stručnog žirija, profesionalnom fotografkinjom Mare Milin dodijelio je nagrade i priznanja najboljim fotografijama: Dejanu Adžiću iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Suzani Kevek iz Ličko-senjske županije, Lidiji Škoro iz Varaždinske županije te Ivanu Selciju, iz Virovitičko-podravske županije.

Žiri je odabrao 21 fotografiju – po jednu iz svake županije, a osim te kategorije, sudionici su se mogli natjecati u još dvije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih unutar aplikacije volimzup.hr te najbolja fotografija snimljena dronom.

Najviše glasova, gotovo 2000, osvojila je fotografija Zamišljena sjenica, autora Dorijana Delosta iz Primorsko-goranske županije. Najbolja dronska fotografija također je snimljena na području Primorsko-goranske županije, a radi se o Marini Punat autora Vladimira Bogovčiča.

Fotografija koja je osvojila najviše bodova žirija, a time i prvo mjesto na foto natječaju je Zamagljen, autorice Mary Crnković Pilaš iz Zagreba.