Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana dodjela „Oskara znanja“ za učenike osnovnih škola

Održana dodjela „Oskara znanja“ za učenike osnovnih škola

U zagrebačkoj XV. gimnaziji dodijeljen je „Oskar znanja“ učenicima osnovnih škola - državnim prvacima i osvajačima odličja na međunarodnim natjecanjima. Neki od njih ponosni su vlasnici čak nekoliko Oskara, a veliki broj nagrađenih dolazi i iz škola na području Zagrebačke županije.

Čestitke i podršku mladim talentiranim učenicima u ime Hrvatske zajednice županija uputio je zamjenik župana Damir Tomljenović. „Jako mi je drago vidjeti toliko talentirane djece na jednom mjestu! Upravo su županije one koje moraju skrbiti o osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju i mi to radimo kroz niz stvari. Gradimo nove školske objekte, ulažemo u opremu, stipendiramo najtalentiranije, organiziramo natjecanja…“, naglasio je Tomljenović.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać istaknula je kako se ove godine uspjelo održati 38 smotri i natjecanja među kojima su sva natjecanja počela virtualno, a od ove godine u natjecanja su uključeni talijanski i češki jezik kao materinski jezici.

„Vi ste ono što je najbolje u našem sustavu obrazovanja jer vi ste lumeni i budućnost naše države. Vi ste izazov za sve, za cijeli obrazovni sustav, za naše nastavnike. Uvijek se za rad s najboljima traži najviše“, poručio je učenicima Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja.

Ovogodišnji kipić Oskara znanja je „Newtonova jabuka“ koju je osmislila i izradila Tea Švarić, bivša studentica Akademije likovnih umjetnosti.

Popis svih „školaraca Oskarovaca“ dostupan je ovdje.

 

Tekst i foto: www.zagrebacka-zupanija.hr