Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić sa suradnicima u radnom posjetu općini Čačinci

Župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić sa suradnicima u radnom posjetu općini Čačinci

Izgradnja novog dječjeg vrtića za općinu Čačinci bila je jedna od tema sastanka na kojem su uz načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa i njegovog zamjenika Alena Jurenca prisustvovali župan Tomislav Tolušić, njegov zamjenik Igor Pavković, ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric i pročelnik UO za EU fondove i zajedničke poslove Tugomir Majdak.

Novi dječji vrtić za područje općine Čačinci u procesu je ishođenja građevinske dozvole te dovršetka pripreme dokumentacije za prijavu na financiranje iz EU fondova.

Uz projekt dječjeg vrtića, na sastanku je bilo govora o projektu kanalizacije na području općine Čačinci i projektu rekonstrukcije pješačkih staza.

Nakon sastanka u prostorima Općine Čačinci načelnik Mališ i župan Tolušić sa suradnicima obišli su Osnovnu školu A.G. Matoš, dječji vrtić u Čačincima te neke od projekata koji se provode na području općine. Posjetili su i Poljoprivredno gospodarstvo Damira Kneževića, koje obrađuje cca 150ha poljoprivrednog zemljišta, radi usluge potpune obrade zemljišta te razne usluge za Bioplinsko postrojenje u Crncu. Prema riječima načelnika Mališa, PG Damira Kneževića dobar je primjer kako poljoprivredno gospodarstvo treba izgledati i kako raditi.

(www.vpz.hr)