Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Predstavnici Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina na sastanku s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom

Predstavnici Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina na sastanku s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom

Nastavno na raspravu provedenu u Hrvatskom saboru vezano uz izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Hrvatska zajednica županija uputila je poziv predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki s molbom za zajedničkim sastankom.

Naime, odredbe predmetnog zakona uvelike utječu na status i položaj kako obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, tako i ukupnog stanovništva na ruralnim područjima. Predstavnici Zajednice željeli su upozoriti na probleme s kojima se na regionalnoj i lokalnoj razini susreću u provedbi aktualnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Istaknuli su da stvaranjem preduvjeta za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava zakonodavac posredno utječe i na održivost ruralnog prostora i stvara pretpostavke za samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko zato je organizirao radni sastanak s predstavnicima Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina te ga sazvao za utorak 17. ožujka u 12 sati.