Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Oskare znanja osvojilo 353 učenika
  • Oskare znanja osvojilo 353 učenika
  • Oskare znanja osvojilo 353 učenika
  • Oskare znanja osvojilo 353 učenika

Oskare znanja osvojilo 353 učenika

U XV. zagrebačkoj Gimnaziji 13. i 14. lipnja je održan 18. Oskar znanja, a dodjeljuje se učenicima osnovnih i srednjih škola za izniman uspjeh i postignuća koje su ostvarili na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te glazbi i plesu. Nagradu od 2005. godine dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Županica Martina Furdek Hajdin, u ime Hrvatske zajednice županija, nazočila je dodjeli Oskara znanja za učenike srednjih škola.

"Uvjerena sam da je znanje naš najveći kapital, koji ima najveću cijenu u današnjem vremenu kad su promjene jako brze, a na njih možemo odgovoriti samo kompetencijom i znanjem, a ne google znanjem koje nas možda ponekad vodi ukrivom smjeru. Želim vam svima da kadar koji vas obrazuje i motivira i dodatno potakne za daljnje uspjehe, a svima nagrađenima čestitam na odličnim rezultatima koje ste postigli!.

Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 353 učenika, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 40 učenika. Priznanje je uručeno i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

 

Tekst i foto: www.kazup.hr