Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Online konferencija RE-KREIRAJ POSAO I ŽIVOT ZA MUŠKARCE I ŽENE

Online konferencija RE-KREIRAJ POSAO I ŽIVOT ZA MUŠKARCE I ŽENE

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatska zajednica županija i Spona Code održat će online konferenciju, pod pokroviteljstvom Jutarnjeg lista, kojom će se javno predstaviti EU sufinancirani projekt pod nazivom “RE-KREIRAJ POSAO I ŽIVOT ZA MUŠKARCE I ŽENE” u petak, 17. srpnja 2020. od 10:30 sati do 11:30 sati.

Svrha projekta je podizanje razine svijesti o problemima s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji te razvoj fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života i ravnopravnost pri zaposlenju i na radnom mjestu. Kroz projekt će se provesti edukacija zaposlenih, poslodavaca i predstavnika lokalne i regionalne samouprave u cilju unapređenja poslovnih obrazaca. Također, u sklopu projekta provest će se županijsko i nacionalno istraživanje u cilju poboljšanja položaja zaposlenih majki i osnaživanja ravnopravnosti u privatnom i poslovnom životu.

Sudionike konferencije uvodno će pozdraviti ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Nakon pozdravnih govora slijedi obraćanje predsjednika Hrvatske zajednice županija Goran Pauk te direktorice Spone Diane Kobas Dešković.

Program će biti zaokružen panel raspravom „Zaposleni roditelji – kako ih efikasno podržati“, na kojoj će sudjelovati glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Ivan Skender, direktorica CSR-a i internih komunikacija PBZ-a Marina Mesarić Radojčin, prof.dr.sc. Željka Kamenov s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima iz INA-e Vladimira Senčar Perkov.

Projekt „Re-kreiraj posao i život za muškarce i žene“ sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Program Europske unije o pravima, jednakosti i građanstvu 2014.-2020.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 16. srpnja 2020. na adresu elektronske pošte: info@mamforce.hr, nakon čega ćemo Vam poslati poveznicu putem koje ćete moći pristupiti konferenciji na online platformi Cisco Webex Events.

Pozivnica i program nalaze se na dnu stranice u dokumentima.