Novosti / Hrvatska zajednica županija

Održana sjednica Odbora za lokalnu i područnu samoupravu Hrvatskog sabora

Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora održao je u četvrtak, 12. ožujka 2015. svoju 34. sjednicu. Tema sjednice je bila „Odnos i suradnja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave po pitanjima dugotrajnog rješavanja predmeta“.

Raspravom o problematici dugotrajnog rješavanja predmeta željelo se zajednički iznaći prijedloge i rješenja koja će voditi efikasnom i učinkovitom postupku rješavanja predmeta na svim nivoima s ciljem gospodarskog razvitka. Uvodno izlaganje na tematskoj sjednici održali su predstavnici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom – Alen Čičak, zamjenik predstojnika i Branko Vignjević, glavni tajnik. Na sjednici Odbora su uz predstavnike Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom prisustvovali i zastupnici Hrvatskog sabora, predstavnici Ministarstva pravosuđa, Ministarstva obrane, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina.

Istaknuto je kako poslovni prostori, pogotovo na lokalnoj razini, mogu i moraju biti poticaj razvoju gospodarstva te kako treba uložiti dodatne napore da se ubrza rješavanje predmeta te poboljša cjelokupni sustav upravljanja državnom imovinom.