Novosti / Hrvatska zajednica županija

Hrvatska zajednica županija i Udruga gradova organiziraju seminar “Upravljanje protokolom”

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Udrugom gradova, organizira seminar “Upravljanje protokolom” koji će se održati od 26. do 28. ožujka 2015. u Opatiji u “Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta”.

Sudionici seminara bit će službenici zaposleni u ministarstvima, županijskim, gradskim i općinskim upravnim odjelima i službama, voditelji i zaposleni u službama protokola te organizatori javnih događanja.

Neke od tema koje će se detaljno i stručno obrađivati tijekom seminara su važnost protokola u nacionalnim i međunarodnim odnosima te u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi; pravila koja vrijede u poslovnom okruženju; prvi dojam i osobni imidž, neverbalna komunikacija, predstavljanje, oslovljavanje, upoznavanje, odijevanje; simulacija organizacije poslovnih posjeta, hijerarhija i sastavljanje lista prvenstva, izrada nacrta dnevnog reda i programa, doček, ispraćaj, logistika prijevoza, VIP-smještaj te radni ručak s objašnjenjima – organizacija objeda na lokalnim, nacionalnim i međunarodnim skupovima i oblikovanje jelovnika u skladu s kulturnim i vjerskim preferencijama i tradicijom.

Uz navedeno, bit će riječi i o prezentaciji programa posjeta, verbalnoj diplomaciji, poslovnoj formalnoj i osobnoj korespondenciji te oslovljavanju i pozivnicama. Razriješit će se dileme o promotivnim, poslovnim poklonima i razjasniti kome ih, kada i kako poklanjati te će se razgovarati o običajima i međukulturnim razlikama u Europi i svijetu.