Slider Image

Bjelovarsko-bilogorska županija

ŽUPANIJA NASTAVLJA ULAGANJA U ŠRC KUKAVICA

10.07.2024 13:16

Župan Marko Marušić danas je u Sisku sudjelovao na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Tom prigodom ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio mu je ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u ŠRC Kukavica.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan je 69 tisuća eura, a ukupna planirana vrijednost projekta izgradnje igrališta je oko 100 tisuća eura.

Na igralištu će se moći igrati nogomet, košarka, badminton, rukomet i tenis. Isto tako planirana je ugradnja polipropilenske podloge koja je podložna da izdrži sve vremenske uvijete i izazove prilikom korištenja igrališta.

- Ovo je još jedan primjer dobre zajedničke suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije, ministarstva turizma i sporta te Vlade RH. Prva faza revitalizacije ŠRC Kukavica u kojoj smo izgradili dječje igralište je gotova, te nam sad slijedi iduća faza, a to je izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta. Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije zaslužuju jedan ovakav turističko rekreacijski centar kojeg će moći koristiti svakodnevno, ali isto tako važno je da našim sportašima omogućimo adekvatnu infrastrukturu za pripreme i sportske događaje. Podsjetit ću da je izrada glavnih projekata za izgradnju restorana, spavaonica i polivalentne dvorane završena i sljedeći korak nakon što osiguramo sva financijska sredstva i prijavimo se na natječaje je raspisivanje javne nabave i izbor izvođača radova - kazao je Marušić.

Podsjetimo, župan Marko Marušić nedavno je obišao novoizgrađeno dječje igralište u ŠRC Kukavica, koje predstavlja prvi korak u modernizaciji i revitalizaciji tog sportsko turističkog bisera Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, godinama se u Kukavicu nije ulagalo niti se obnavljao postojeće stanje. Stupanjem na dužnost župan Marko Marušić stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije obećao je da će Kukavicu u potpunosti obnoviti na čemu se intenzivno radi.


Vidi izvornu objavu