Slider Image

Koprivničko-križevačka županija

Župan prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Zadarske županije

16.04.2024 07:31
Župan prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Zadarske županije

Dani Zupanije 077


U ponedjeljak, 15. travnja svečanom sjednicom u HNK Zadar obilježen je Dan Zadarske županije, a svečanosti je prisustvovao i župan Darko Koren.

Predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić čestitao je dobitnicima javnih priznanja koja su dodijeljena tim povodom  te poručio kako su  pred svima novi izazovi koji će se uspješno riješiti u zajedništvu. Župan Božidar Longin rekao je kako se Zadarska županija izdignula nakon Domovinskog rata te je danas među četiri najrazvijenije županije u Hrvatskoj. Trenutno se u Zadarskoj županiji provode projekti vrijedni više od 600 milijuna eura, a posebno vesele pozitivni gospodarski pokazatelji – porast izvoza, prosječnih plaća i  značajno povećanje broja radnih mjesta.

Dani Zupanije 086

Čestitku su uputili i izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Šime Erlić , izaslanica predsjednika Sabora RH Nikolina Baradić, a prisustvovali su državni tajnik Josip Bilaver, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, saborska zastupnica Grozdana Perić,  župani Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije te mnogi drugi gosti i uzvanici.

Nagradu za životno djelo dobili su fra Andriji Bilokapić i posthumno Nives Kozulić, godišnje nagrade Zadarske županije dobili su Udruga pomoraca “Sv. Nikola” Vrsi, Državni arhiv u Zadru, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar, Mateo Škara, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Yacht Club Biograd, Ante Mihić, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” Zadar, Rukometni klub Zadar 2013 i Humanitarna udruga “Antonio Jurjević”.

{gallery}2024/2024-04/15/Zadar{/gallery}

 

Izvor: Zadarska županija

Služba ureda župana

Vidi izvornu objavu