Rrf 1080x810 1

Regionalni razvojni forum na temu obrazovanja krajem travnja u Zagrebu

10.04.2024 09:53

Tematski, fokus Foruma je na primjeni novih tehnoloških alata na obrazovni sustav, ali i unaprjeđenju i prilagodbi cjelokupnog sustava u novim okolnostima.

Hrvatska zajednica županija u suradnji s tvrtkom Lider Media i Zakladom Konrad Adenauer organizira regionalni razvojni forum na temu „Obrazovanje u fokusu“ 24. travnja u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Sadržaj Foruma vezan je uz primjenu novih tehnoloških alata na obrazovni sustav, ali i unaprjeđenje i prilagodbu cjelokupnog sustava novim okolnostima. Prije svega, to su digitalizacija i umjetna inteligencija koje prožimaju sve vidove djelovanja pa tako i obrazovanja. Na konferenciji će sudjelovati župani hrvatskih županija te pročelnici županijskih odjela zaduženih za obrazovanje, predstavnici škola i obrazovnih institucija te specijalisti za ovo područje.

Gostujući predavači su Keith Quille s Tehnološkog Sveučilišta u Dublinu koji će govoriti o upotrebi umjetne inteligencije u učionici i Helen Arus iz estonske Agencije za kvalitetu obrazovanja koja će govoriti o estonskom sustavu obrazovanja koji je pri vrhu u Europi.

Na okruglom stolu „Može li današnji obrazovni sustav odgovoriti na izazove budućnosti" sudjelovat će: Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije, Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije, Boris Miletić, župan Istarske županije te Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije.  Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sudjelovat će na okruglom stolu o tome kako digitalizacija i umjetna inteligencija mogu unaprijediti obrazovanje.

Program Foruma dostupan je na POVEZNICI. Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu PRIJAVU.

Iskustva županija: Kako mjeriti uspjeh obrazovnog sustava?, Martina Bunić i Miroslav Huđek

Nastavnici moraju shvatiti da su još uvijek stručnjaci te da bi im umjetna inteligencija trebala pomoći, Keith Quille (TU Dublin)