Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.

Među projektima koji su se javili na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja i dobili bespovratna sredstva je i projekt “Ars mechanica za nove kompetencije” koji je prijavila Industrijsko-obrtnička škola Šibenik zajedno s projektnim partnerima, a uz stručnu pomoć Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.689 898,49 HRK.

Projektom “ARS MECHANICA ZA NOVE KOMPETENCIJE“  osnažit će se kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, učenika i odraslih polaznika Regionalnog  Centra kompetencija u (pod)sektoru strojarstva za Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju u skladu s potrebama tržišta rada regije, te će se uspostaviti suradnja s ustanovama za strukovno obrazovanje u RH Ie, visokim učilištima i gospodarskim sektorom regije, ali i šire.

Ugovore je dodijelila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Šibenik Zorana Živkovića svečanom potpisivanju ugovora je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Sanja Kumanović Stipaničev.