Slovenia

Predstavnici hrvatskih županija u posjeti Sloveniji na temu kontinentalnog turizma

21.06.2024 13:20

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Sloveniji jer generira nova radna mjesta, ali ima i pozitivan učinak na ravnomjeran regionalni razvo

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, turizma i sporta Slovenije, Udruženjem slovenskih općina i Veleposlanstvom Republike Slovenije u RH organizirala je studijsko putovanje u Sloveniju 19. - 20. lipnja 2024.

Cilj putovanja bila je razmjena dobrih praksi i rješenja u turističkom sektoru, o čemu je bilo govora na sastancima s predstavnicima Ministarstva, Zavoda za turizam u Mariboru, kao i predstavnicima pustolovnog turizma u Velenju i destinacijskog turizma u Ormožu.

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Sloveniji jer generira nova radna mjesta, ali ima i pozitivan učinak na ravnomjeran regionalni razvoj, istaknula je Doris Urbančič Windisch, voditeljica Sekotra za turizam pri Ministarstvu gospodarstva, turizma i sporta Slovenije.

Načelnik općine Ormož Danijel Vrbnjak održao je prijem za hrvatsko izaslanstvo na čelu sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom. Župan Stričak naglasio je izuzetno dobru suradnju između Varaždinske županije i pograničnih općina te gradova iz Slovenije spomenuvši zajedničku suradnju na projektu Podravske brze ceste, ali i na mnogim zajedničkim projektima u turizmu.