Us

Održan posljednji modul prvog ciklusa Škole upravljanja stresom

19.01.2024 12:18

Škola upravljanja stresom edukativni je program koji organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji s Partus Akademijom.

Škola upravljanja stresom sastoji se od ukupno 4 modula. Polaznici radionica imali su priliku naučiti tehnike prevladavanja stresom, kako bolje upravljati vremenom, kako prihvatiti i pokrenuti promjene.

Andreja Fišer (Osječko-baranjska županija) bila je jedna od polaznica prve Škole upravljanja stresom. Prije svega, drago mi je što je Hrvatska zajednica županija prepoznala važnost utjecaja stresa na naše mentalno ali i fizičko zdravlje te nam omogućila sudjelovanje u radu ove i više nego korisne radionice. Osobno, na radionicu sam se prijavila iz više razloga. Prvenstveno, posao koji radim je često vrlo stresan i koliko god sam se, u neko slobodno vrijeme, pokušala „resetirati“ često nisam u tome uspijevala iako sam pročitala puno „self-help“ literature. U siječnju 2023. godine sudjelovala sam na radionici, također u organizaciji Hrvatske zajednice županija, Mindfulness za svaki dan. Tada sam naučila neke stvari koje su me vremenom dovele do nekih spoznaja o samoj sebi te promijenile moj pristup i reakciju u mnogim situacijama. Na radionice  Škole upravljanja stresom prijavila sam se kako bih nadogradila do sada naučeno a uz voditeljicu radionice, gđu. Anu Josipović Belan koja je izvrsna u svome poslu, to je zaista zadovoljstvo. Napokon sam naučila reći NE, bolje upravljam svojim vremenom i svojim obvezama na poslu ali i onima privatne naravi pristupam puno opuštenije. Ovu radionicu bih preporučila apsolutno svima jer živimo u vremenu brojnih izazova u poslovnom i privatnom okruženju te je važno naučiti upravljati stresom te umanjiti njegove negativne posljedice, rekla je Andreja po završetku posljednje radionice održane uživo u Zagrebu, 19. siječnja.

Svoj osvrt na radionice dala je i Marina Barbić-Poropat (Istarska županija): Edukacija Hrvatske zajednice županija bila mi je zanimljiva i korisna. Predavačica je na sustavan i stručan način predstavila probleme s kojima se pojedinac susreće na radnom mjestu ponudivši također praktična rješenja koja svatko može isprobati i prilagoditi vlastitom radnom okruženju. Tijekom rasprave sudionici su u manjim skupinama mogli usporediti svoja iskustva i steći dojam o tome koliko su pojedine pojave raširene i kako se drugi nose s raznim izazovima. Izvođenje online omogućilo je polaznicima iz udaljenijih županija da prisustvuju svakom modulu, što iz objektivnih razloga vjerojatno ne bi bilo moguće da je edukacija održana isključivo uživo. Okupljanjem svih polaznika na istom mjestu završni modul podario je notu ljudskosti cijeloj edukaciji i omogućio osobno upoznavanje i umrežavanje.

Edukacija mi se jako svidjela. Mislim da je vrlo korisna, odlično prezentirana i primjenjiva u svakodnevnim životnim situacijama i na poslu i u privatnom životu. Voditeljica je vrlo pristupačna, susretljiva, jako dobro pripremljena, i što se meni najviše svidjelo da je na velikom broju životnih situacija u kojima se svi možemo prepoznati dala odlične savjete i preporuke kako da se nosimo sa stresom, smatra Marina Baranašić iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Krajem siječnja počinje drugi ciklus Škole upravljanja stresom, a s obzirom na interes polaznika, bit će organiziran i treći edukativni program od rujna.