Sjednica Ur

Nastavlja se suradnja Radne skupine za unutarnju reviziju i Ministarstva financija

15.12.2023 13:36

Na održanoj sjednici Radne skupine za unutarnju reviziju Hrvatske zajednice županija, osim članova Radne skupine, sudjelovali su predstavnici Ministarstva financija na čelu s Nikom Raičem, načelnikom Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola. Sjednica je održana u Zagrebu 15. prosinca 2023. godine.

Osim usvajanja zapisnika s prethodne sjednice održane u listopadu u Zadru, članovi radne skupine usvojili su i Plan rada za 2024. godinu koji predviđa da se održe tri do četiri sjednice, nekoliko edukacija te da Radna skupina nastavi aktivno sudjelovati u radu Hrvatske zajednice županija. 

Treća točka dnevnog reda bila je provođenje horizontalne revizije poslovanja proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave preko jedinstvenog proračuna. U suradnji s Ministarstvom financija, u iduća dva mjeseca bit će održan niz sastanaka i konzultacija na kojima će se definirati ciljevi, opseg i vrijeme provođenja horizontalne revizije poslovanja proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave preko jedinstvenog proračuna; završetak postupka očekuje se u drugom kvartalu iduće godine.