Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Konferencija o budućnosti Europe: Zajednička konferencija za medije 19. travnja

Konferencija o budućnosti Europe: Zajednička konferencija za medije 19. travnja

U ponedjeljak u 13:00 supredsjedatelji Izvršnog odbora predstavit će novu digitalnu platformu Konferencije, na kojoj građani mogu iznositi svoja mišljenja i prijedloge.

Višejezična digitalna platforma omogućit će građanima iz cijele Europe da izravno doprinose Konferenciji i iznesu svoja stajališta o bilo kojoj temi koju smatraju važnom za budućnost EU-a. Saznajte više o platformi ovdje.

Na konferenciji za medije bit će supredsjedatelj Izvršnog odbora Europskog parlamenta Guy Verhofstadt (Renew, Belgija), portugalska državna tajnica za poslove EU-a u ime predsjedništva Vijeća EU-Ana Paula Zacarias i potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Na konferenciji će se u prvom redu govoriti o tome kako uz pomoć inovativnog internetskog medija osigurati i olakšati otvorenu i uključivu raspravu o participativnoj demokraciji.

Kada: ponedjeljak 19. travnja 2021., oko 13:00 sati.

GdjePressroom Europske komisije. Svi predstavnici medija akreditirani kod Komisije dobit će poveznicu za sudjelovanje preko interneta. Imajte na umu da prema postojećim pravilima fizička prisutnost novinara u prostoriji za medije nije moguća. O dobivanju akreditacija u Komisiji i drugim korisnim informacijama pročitajte ovdje.

Konferenciju možete pratiti uživo na Multimedia Centre ili EbS-u.