Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Kalkulator bodova za upise bez muke

Kalkulator bodova za upise bez muke

Pred svim budućim školarcima poprilično je stresan period. Osim što završavaju osnovnu školu i trebaju odlučiti u kojem smjeru žele nastaviti svoje obrazovanje, učenici se moraju pobrinuti da njihove ocjene odgovaraju kriterijima definiranim od željene srednje škole. Iz tog je razloga portal Srednja.hr pokrenuo „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“.

Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Tako kroz svega nekoliko klikova učenici pomoću ovog alata mogu na vrlo jednostavan način izračunati trenutno bodovno stanje i lakše odrediti koje ocjene još treba „ušminkati“ prije kraja nastave.

Da je riječ o zaista korisnom alatu potvrđuje činjenica kako je Kalkulator prošle godine korišten više od 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta.

Jednostavnim klikom na link provjerite stanje svojih ocjena i vjerojatnost upisa određenog srednjoškolskog programa.