Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • DEMOGRAFSKE MJERE - kako do nekretnine uz podršku županija

DEMOGRAFSKE MJERE - kako do nekretnine uz podršku županija

Kupnja ili izgradnja vlastite nekretnine mnogima je velika želja. S obzirom na to da mnoge obitelji to nisu u mogućnosti napraviti, županije daju poticaje ili subvencioniraju kamatne stope ili rate mladima kako bi lakše i jednostavnije došli do svog 'krova nad glavom'. 

Jedan od važnijih segmenata demografskog razvoja i obnove je zasigurno i stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Velika olakšica za mlade obitelji prilikom kupnje ili izgradnje prve nekretnine je i oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa. Mnoge općine mladim obiteljima daju nepovratna sredstva za kupovinu, izgradnju, nadogradnju nekretnina u određenom apsolutnom iznosu ili kao postotak od vrijednosti nekretnine.

Neke županije u svojim su proračunima također osigurale novac za poticaj mladim obiteljima za izgradnju/adaptaciju ili kupovinu nekretnina ili građevinski materijal za obnovu i izgradnju kuća, građevinsko zemljište te neuseljive obiteljske kuće i materijal za njihovu obnovu. U suradnji s portalom zgradonacelnik.hr donosimo pregled DEMOGRAFSKIH MJERA PO ŽUPANIJAMA.