Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja

Ove godine, 7. travnja, na Svjetski dan zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija je porukom „Podržimo medicinske sestre i primalje“ tematski naglasila važnost rada i truda medicinskih sestara i primalja i tako nas podsjetila na njihov doprinos očuvanju zdravlja svih ljudi. Trenutno medicinske sestre zajedničkim snagama sa svim zdravstvenim radnicima ulažu velik trud u zaustavljanju širenja zaraze bolesti COVID-19, pružajući kvalitetnu skrb oboljelima, redovito komunicirajući s obiteljima i zajednicama kako bi odgovorili na sva pitanja i umirili ljude te prikupljajući podatke za znanstvena istraživanja koja će doprinijeti obogaćivanju znanja, prevenciji i liječenju oboljelih kao i ukupnom odgovoru na ovaj novi virus. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozvao je sve na podržavanje medicinskih sestara i primalja, te svih ostalih zdravstvenih radnika i na svojim stranicama objavio savjete za očuvanje zdravlja. 

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Više na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/zivjeti-zdravo-kod-kuce-svjetski-dan-zdravlja-podrzimo-medicinske-sestre-i-primalje/