Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Panel:  "Psihosocijalna podrška za rad s djecom u kriznim situacijama"

Panel: "Psihosocijalna podrška za rad s djecom u kriznim situacijama"

Savez društava "Naša djeca" Hrvatske će u okviru programa: POTICAJ programi psihosocijalne podrške socijalno osjetljivim skupinama djeci i njihovim obiteljima u lokalnim zajednicama (2. godina provedbe) u ponedjeljak 23. svibnja 2022. godine od 11 do 13 sati u hibridnoj formi održati panel: "Psihosocijalna podrška za rad s djecom u kriznim situacijama".

Okvirni program panela:

  1. "Psihosocijalna podrška djeci i odraslima u kriznim situacijama", Branka Starc i Ljubica Duspara iz Centra za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno"
  2. "Rad s djecom i roditeljima romske nacionalne manjine", DND Čakovec
  3. "Terapija igrom", DND Petrinja
  4. "Mala škola životnih vještina" , rad s djecom bez adekvatne roditeljske skrbi, DND Vinkovci
  5. Iskustva korisnika

Moderator panela: Krešimir Plantak Večerin, DND Varaždin

Na panelu bit će predstavljen i priručnik "Psihosocijalna podrška djeci i odraslima u kriznim situacijama" kroz program "Zajedno za djecu Banovine", kao rezultat psihosocijalne podrške stručnih timova Rastimo zajedno i kreativnih timova iz Društava "Naša djeca" djeci i odraslima na Banovini nakon potresa.  (Nakon panela poslat ćemo svim sudionicima panela po jedan primjerak priručnika)

Svi koordinatori iz gradova, općina, županija i Društava "Naša djeca", stručni suradnici, mogu pratiti panel putem zoom poveznice koju će Vam DND dostaviti najkasnije do četvrtka 19. svibnja 2022.

Projekt POTICAJ - provodi Savez DND Hrvatska u partnerstvu s Društvima "Naša djeca" Čakovec, Petrinja i Vinkovci, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike