Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Župan Boban svečano otvorio novosagrađenu školu u Ninčevićima

Župan Boban svečano otvorio novosagrađenu školu u Ninčevićima

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban otvorio je u solinskome naselju Ninčevićima novoizgrađenu Osnovnu školu kralja Zvonimira, vrijednu više od 36 milijuna kuna, a s opremom i zemljištem oko 45 milijuna. Izgradnju financirali županija i grad Solin.

Školu će pohađati 460 učenika kojima je na raspolaganju više od šest tisuća metara četvornih. Osim školske zgrade, izgrađena je i dvodijelna školska dvorana, teretana, vanjsko igralište i veliko parkiralište. Osim toga, u školi će 19 učenika prvi put  na produženi boravak.

Župan Blaženko Boban podsjetio je kako je projekt pratio dok je bio gradonačelnik Solina, pri čemu je nailazio na mnoge prepreke. Za novu je školu grad Solin osigurao zemljište, infrastrukturu, projekt i sve dozvole potrebne za izgradnju te suglasnost ministarstva.

" U mom mandatu što gradonačelnika, što župana, u Solinu su se otvorile dvije osnovne škole. To je jedini takav grad u Hrvatskoj, ali devet godina zaredom je najmlađi grad u Hrvatskoj i to je zaslužio. Na to smo jako ponosni i zato treba mnogo ulagati. Nadam se da će ova škola biti primjer drugim lokalnim zajednicama kako ulagati jer ovdje prvi put postoji i cjelodnevni boravak, imamo sportsku dvoranu, vanjsko igralište, zatvoreno parkiralište, ovo je jedna od najsuvremenije informatički opremljenih škola, svaka učionica ima pametnu ploču. Sretni smo i ponosni, ali Solin i njegovi stanovnici su to zaslužili.", kazao je župan Boban.