Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Uskoro otvorenje tradicionalne izložbeno-sajamske manifestacije "Jesen u Lici"

Uskoro otvorenje tradicionalne izložbeno-sajamske manifestacije "Jesen u Lici"

Tradicionalna izložbeno - prodajna manifestacija "Jesen u Lici" odražavat će se od 29. rujna do 1. listopada u vremenu od 10 do 19 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću. 

To su brojni autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni proizvodi visoke kvalitete koje proizvode mala poljoprivredna gospodarstva i mali poduzetnici sa primorskog i ličkog dijela Ličko-senjske županije te ruralnih prostora gotovo svih hrvatskih županija i susjednih područja (Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Vojvodine). Prilika je to i za razmjenu znanja i iskustava i ugovaranje međusobne suradnje.


Na ovogodišnjoj 19. Jeseni u Lici predstaviti će se 270 izlagača, a u tri dana održavanja Izložbe očekujemo posjetu oko 30.000 posjetitelja. 
Nekoliko godina unazad, dio Jeseni u Lici je i izložba ličke pramenke, a ove kao i prošle godine upriličit će se i izložba autohtonog ličkog goveda – buše. Na tim izložbama će se  predstaviti najuspješniji uzgajivači ovaca i buša s područja Ličko-senjske županije sa svojim najboljim grlima.


Manifestaciju prate i nastupi brojnih KUD-ova. Prigoda je  to i za kušanje najbolje ocjenjene rakije, meda i sira proizvedenog na području Ličko-senjske županije.