Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Studijski posjet Vukovarsko-srijemske županije u Bruxellesu
  • Studijski posjet Vukovarsko-srijemske županije u Bruxellesu
  • Studijski posjet Vukovarsko-srijemske županije u Bruxellesu

Studijski posjet Vukovarsko-srijemske županije u Bruxellesu

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, koje čine pročelnici Upravnih odjela i predstavnici agencije za razvoj HRAST boravili su, od 10. do 14. listopada, u Bruxellesu, kroz Projekt tehničke pomoći regionalnim koordinatorima. Tijekom tog razdoblja članovi izaslanstva sudjelovali su na manifestaciji "Europskog tjedna regija i gradova" institucija Europske unije u Bruxellesu.

Ovom prilikom sudionici studijskog obilaska posjetili su institucije Europske unije Odbor regija , Europsku komisiju , Europski parlament te imali  radni sastanak u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore. Održani su i sastanci s veleposlanikom Tomislavom Carom i njegovim suradnicima, u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje se razgovaralo o aktualnim procesima i prilikama u EU fondovima.  U Europskom parlamentu ih je pozdravila i objasnila funkcioniranje ove institucije  hrvatska zastupnica Dubravka Šuica.

Studijsko putovanje financirala je agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije - HRAST kroz bespovratna sredstva dodijeljena u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.