Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Od izvora do mora 2019.

Od izvora do mora 2019.

Projekt društveno odgovornoga poslovanja Od izvora do mora usmjeren je na čuvanje i čišćenje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora – te je nova etapa projekta Lijepa naša Sava, koji je Coca-Colin sustav provodio u Hrvatskoj više od deset godina.

Projekt Od izvora do mora Coca‑Cola u Hrvatskoj provodi u suradnji s partnerima – Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Ministarstvom turizma, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskim vodama, Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj i Institutom „Ruđer Bošković“.

U sklopu projekta potičemo i podržavamo akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te s nevladinim udrugama koje ih organiziraju samostalno ili uz potporu gradova, županija i turističkih zajednica podižemo svijest građana o važnosti primjerenoga odlaganja ambalaže i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava.

Putem ove platforme objedinjujemo podatke o svim idućim akcijama čišćenja koje mogu prijaviti nevladine udruge, a pridružiti im se može svaki zainteresirani hrvatski građanin ili posjetitelj Hrvatske.

Osim što organizatorima akcija čišćenja pomažemo da se njihov glas čuje, po potrebi im osiguravamo podršku mjesnoga komunalnog poduzeća u odvozu otpada te 20 odabranih akcija čišćenja koje ćemo provesti u sklopu ovogodišnjega projekta podržavamo i opremom za čišćenje.

Nakon uspješno provedene prve sezone projekta 2018., tijekom koje je održano 12 akcija čišćenja širom Hrvatske, projekt se nastavlja i u ovoj godini. U 2019. akcije se provode sve do kraja listopada, a njihovu uspješnost i dalje pratimo na našoj stranici. Udruge u čijim je akcijama prikupljeno najviše otpada po sudioniku na kraju godine nagradit ćemo novčanim nagradama od 15 000, 10 000 i 5000 kuna.

Više o projektu saznajte na LINKU.