Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Objavljen priručnik „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“

Objavljen priručnik „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“

Priručnik „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ autorice Ermine Duraj analizira stanje struke, ukazuje na važnost odnosa s javnošću, ali i navodi segmente u kojima ima mjesta za poboljšanje.

Ermina Duraj je posljednjih pet godina voditeljica Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije što ju je, uz prijašnje profesionalno iskustvo, inspiriralo da napiše priručnik o stanju struke.

Autorica je završila Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci. Prvo joj je radno mjesto bilo na Hrvatskoj radioteleviziji u HRT Centru Rijeka gdje je radila kao novinarka i urednica, a potom je prešla na Kanal Ri, regionalnoj televiziji sa sjedištem u Rijeci. Nakon 12 godina novinarskih voda, 2007. godine prelazi u Primorsko-goransku županiju.

U međuvremenu je završila i poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću. Sudjelovala je i u programu edukacije „Upravljanje protokolom“ Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold.

Autorica je velikog broja komunikacijskih kampanja za različite projekte. Komunikacijska  kampanja Festivala nezavisnih kazališta u Opatiji koju je vodila, nagrađena je Grand PRixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću u 2014. godini. Organizirala je niz manifestacija i protokola od regionalnog, državnog i međunarodnog značaja. Članica je Upravnog odbora  Hrvatske udruge za odnose s javnošću i ponosna majka dvojice tinejdžera.

Promocija knjige „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ održat će se u srijedu, 27. rujna 2017, s početkom u 18.00 u Medijateci (Preradovićeva 5, Zagreb). Moderirat će Krešimir Macan, a uz autoricu će govoriti recenzent, prof.dr.sc Božo Skoko, predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić i u ime Hrvatske zajednice županija primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.