Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Novi newsletter Hrvatske zajednice županija donosi pregled prošle i planove za 2018. godinu

Novi newsletter Hrvatske zajednice županija donosi pregled prošle i planove za 2018. godinu

Hrvatska zajednica županija, u suradnji s Poslovnim dnevnikom, izdala je dvanaesti tematski newsletter u kojem su se župani i gradonačelnik Zagreba osvrnuli na najvažnije projekte i ostvarenja u 2017. godini, ali i najavili planove za 2018. godinu. Urednica posljednjeg broja iz 2017. godine bila je Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnice Ureda župana i voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Zadarske županije.

Tako u ovom broju možete pročitati zašto je 2017. godina bila jedna od najuspješnijih za Dubrovačko-neretvansku županiju, kojim projektom se posebno ponose u Šibensko-kninskoj županiji, koja je nova najvažnija investicija Istarske županije, zašto je Regionalni vodoopskrbi sustav najiščekivaniji projekt u Zagrebačkoj županiji, itd..

"Brojni su projekti financirani iz EU fondova ostvareni, u nekoliko županija porastao je i broj zaposlenih kao i udio BDP-a po stanovniku, otvaraju se nove poslovne zone, a mnogi projekti su već u fazi predfinanciranja i bit će realizirani u narednom razdoblju. S ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, predsjednik Vlade Andrej Plenković uveo je praksu periodičnih sastanaka sa županima, gradonačelnicima i načelnicima što se pokazalo jako efikasno jer u izravnom kontaktu čelnici lokalne i regionalne samouprave mogu iznijeti svoje probleme, ali i ideje i primjere dobre prakse", osvrnula se urednica Vučić-Marasović.

Newsletter je dostupan uz Poslovni dnevnik od 29. prosinca 2017. godine, a možete ga pročitati ovdje.