Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • "Ljubavni komplet" za predstavnicu Osječko-baranjske županije

"Ljubavni komplet" za predstavnicu Osječko-baranjske županije

Neke ljubavi dolaze u kompletu. Slično počinje i fotografska priča Jelene Jurišić, mlade Osječanke, čija fotografija čamca na Dravi predstavlja Osječko-baranjsku županiju u ovogodišnjem postavu izložbe „Volim svoju županiju“.

Kao što nam je ispričala, Jelena nije oduvijek bila zaljubljenica u fotografiranje. Njezin zaručnik Ivan bio je taj koji je u svakoj prilici „vukao fotoaparat za sobom“. S vremenom se i Jelena počela zanimati za fotografiranje te naučila prepoznavati ljepotu u svakodnevnim sitnicama.

Iako je svoj rodni Osijek trenutno zamijenila Münchenom, Jelena se i dalje se rado vraća kući, a udaljenost od doma i život u novim i nepoznatim gradovima omogućili su joj da uvidi koliko je zapravo njen Osijek, kao i svi ostali gradovi u Hrvatskoj, predivan.

„Fotografija je nastala prošle godine u travnju, kada smo bili na putu za zoološki vrt. Taj dan sam ponijela svoj fotoaparat te sam htjela uhvatiti što više predivnih detalja, za koje vjerujem da nam promaknu u svakodnevnici. Ova fotografija jednostavno prikazuje maleni detalj našeg grada, prirodnu ljepotu uhvaćenu fotografijom“, ispričala nam je Jelena.

Jeleni ovo nije bio pri natječaj u kojem je sudjelovala, ali, kako kaže, prvi je na kojem je bila zamijećena. Stoga svim budućim sudionicima poručuje kako ne treba „forsirati ništa“ jer se fotografije ne rade za natječaj i zato što moraju, već za samog sebe i za uspomenu.