Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Krapinsko-zagorska županija: Održan okrugli stol o ženama u poduzetništvu

Krapinsko-zagorska županija: Održan okrugli stol o ženama u poduzetništvu

Okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu „Dan kreativnih žena“ održan je u petak, 8. rujna 2017. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina

Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je okupljene poduzetnice te tom prilikom naglasila: „Dan kreativnih žena je jedna lijepa prilika da Krapinsko-zagorska i Istarska županija razmijene iskustva, probleme i sve one izazove s kojima se svakodnevno susrećemo jer kad gledamo našu županiju mi smo još uvijek duboko ruralna i patrijahalna sredina te bez obzira na sve svakodnevne blagodati novih tehnologija i izazova, još uvijek imamo premalen broj poduzetnica i žena koje se odlučuju na poduzetništvo“ rekla je zamjenica župana te nastavila „Ali tu je trend porasta i to je ono što veseli. Ja se nadam da je ovo još jedna prilika da žene razmjene iskustva, da se ohrabruju i da pošaljemo poruku ostalim ženama kako to sve skupa nije bauk, kako se možemo organizirati i zaista biti vrlo uspješne na vodećim pozicijama“, istaknula je zamjenica župana Petek.

Okupljene je pozdravila i saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica HGK-a Županijske komore Pula Jasna Jaklin – Majetić  te predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec.

Na okruglom je stolu sudjelovala i predsjednica KRUG-a (Hrvatske udruge poslovnih žena) Gordana Restović: „Naša udruga ima preko 200 članica. Dakle, vrlo smo aktivne, ove smo godine izabrale i poduzetnicu godine, pa je tako s nama ovdje gospođa Milena Mičić, vlasnica Aquariuma. Moja je najvažnija poruka poduzetnicama – nikad ne odustati. Mi stojimo tu ako vam treba bilo kakva pomoć“ – poručila je Gordana Restović.

O svojim iskustvima u poduzetništvu govorile su i Dubravka Orlić Bašling - poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja i prerade ljekovitog bilja, Milena Mičić – vlasnica Aquariuma Pula i Lorena Boljunčić - poduzetnica koja je realizirala projekt Kuće maslinovog ulja u Puli te dvije zagorske poduzetnice: Silvija Celjak i Maja Buconjić – Barešić.

Okrugli stol Dan kreativnih žena održan je u sklopu 25. Zagorskog gospodarskog zbora, a nazočio mu je i zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić.