Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Još kratko traju prijave na Ideju godine, poduzetničko natjecanje za srednjoškolce: Najboljima 10.000kn

Još kratko traju prijave na Ideju godine, poduzetničko natjecanje za srednjoškolce: Najboljima 10.000kn

Ideja godine traži učenike s najboljom poduzetničkom idejom. Finale natjecanja se održava 28. travnja u Zagrebu, a deset finalista natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 10.000 kn bruto. Rani rok za prijavu istekao je 2. travnja, ali finalni rok do kojeg se učenici mogu prijaviti ističe 18. travnja. Evo što to znači za one koji se još uvijek žele prijaviti!

Deseto izdanje Ideje godine, jedinstvenog srednjoškolskog poslovnog natjecanja koje provodi portal srednja.hr, donijelo je neke novosti, ali i već dobro poznatu dozu zabave, poduzetnog duha i kreativnosti. Kao i u prijašnjim natjecanjima, tražimo učenika ili tim s najviše tri člana koji će osmisliti najbolju poslovnu ideju, napisati najkvalitetniji poslovni plan te naposlijetku, osvojiti žiri svojom prezentacijom. Pobjednicima će u ruke otići glavna nagrada u iznosu od 10.000 kn bruto.

Poslovne ideje trebaju iskoristiti neku od novih tehnologija, pri čemu natjecatelji mogu biti kreativni koliko žele. Učenici mogu angažirati i mentora, nastavnika ili nastavnicu koji će im pomoći razraditi ideju. Kao i prethodnih godina, oni koji su svoju prijavu poslali do zatvaranja ranog roka za prijavu, dobit će povratnu informaciju stručnog žirija i priliku da svoju prijavu poprave. To ne moraju učiniti ako ne žele – drugim riječima, povratna informacija nije obvezujuća. Sve o tome kako se prijaviti pročitajte ovdje.

Rani rok za prijavu je prošao – što to znači za vas?

Rani rok za prijavu na natjecanje zatvoren je 2. travnja. Prvih 20 timova koji su se prijavili uskoro mogu očekivati javljanje žirija koji će im pomoći usavršiti njihove poslovne ideje. Novost koju smo uveli ove godine jest da će svima koji prođu u finale biti dodijeljeni mentori, stručnjaci i poduzetnici s velikim iskustvom koji će raditi s finalistima kako bi njihova ideja bila što kvalitetnija.

Želite li se prijaviti, a niste to stigli učiniti prije isteka ranog roka za prijavu, ne trebate brinuti. Finalni rok do kojeg natjecatelji stignu poslati svoj poslovni plan ističe 18. travnja. Iako nećete dobiti povratnu informaciju stručnog žirija, sve prijave poslane do tada imat će jednaku šansu ući u finale.

To samo znači da će se oko svoje prijave morate malo više potruditi, a ako prođete u finale, dobit ćete i stručnu podršku mentora u usavršavanju svoje ideje. Kako bismo vam još malo olakšali, sastavili smo popis najvažnijih savjeta, kao i popis najčešćih grešaka koje viđamo u prijavama. Odgovore na često postavljana pitanja oko prijava pronađite ovdje.

Finale će se održati 28. travnja u Zagrebu, u prostoru zlatnog partnera projekta, EFFECTUS poduzetničkog studija – visokog učilišta. Finalistima će biti osiguran smještaj. Nakon finala, 29. travnja, natjecatelje očekuje doručak te obilazak partnera Ideje godine.

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i SPAN. Partner projekta je portal poduzetnik.biz. Pokrovitelji projekta su Zagrebački inovacijski centar – ZICER i Fil Rouge Capital. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.