Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • Započela suradnja slavonskih savjeta mladih potaknuta brojkama iseljavanja s njihovog područja
  • Započela suradnja slavonskih savjeta mladih potaknuta brojkama iseljavanja s njihovog područja
  • Započela suradnja slavonskih savjeta mladih potaknuta brojkama iseljavanja s njihovog područja

Započela suradnja slavonskih savjeta mladih potaknuta brojkama iseljavanja s njihovog područja

U petak 18. siječnja u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i predstavnika Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između navedenih pet Županijskih savjeta mladih kako bi u budućnosti zajednički mogli djelovati te mlade poticati da se uključe aktivno u društvo. Sastanak i suradnja inicirani su u svrhu umrežavanja mladih na području pet slavonskih županija, jačanja položaja mladih te promicanja Savjeta mladih kao savjetodavnog tijela regionalne samouprave.

Svjesni činjenice kako Slavoniju svakodnevno napušta veliki broj mladih, i sve češćih objava o ovom gorućem problemu, ovim Sporazumom o suradnji i prijateljstvu Savjeti mladih žele na prvo mjesto staviti projekte i dobre prakse koje dolaze iz Slavonije te se zajedničkim snagama potruditi da Slavonija raste i razvija se.

Mladima se obratio i iskazao im potporu u budućem radu župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Također, na sastanku su nazočili zamjenici župana, predstavnici upravnih odjela Brodsko-posavske županije, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije te članovi općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Brodsko-posavske županije. „Ovaj Sporazum treba potaknuti mlade da sudjeluju u sukreiranju vlastite budućnosti. Trebamo pružiti priliku mladima da odrede pravac u kojem žele usmjeriti svoj život i mjesto na kojem vide sebe u budućnosti. Vodeći se idejom da nikada nije kasno, vjerujem da još stignemo poraditi na promjenama, kako se za 10 godina ne bi morali pitati "Gdje je mladost naših županija?" ,naglasio je u svom govoru zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro.

Predsjednici Savjeta mladih predstavili su rad svojih Savjeta, iznijeli primjere dobre prakse i probleme s kojima se susreću u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima dogovorene su neke od aktivnosti koje će se provoditi u daljnjem radu.