Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • U Varaždinskoj županiji zajednički sastanak na temu zabrane mobitela u školama

U Varaždinskoj županiji zajednički sastanak na temu zabrane mobitela u školama

U srijedu 19. prosinca u Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije, održan je zajednički sastanak predstavnika Vijeća učenika, Županijskog savjeta mladih i  Varaždinske županije.

Središnja tema sastanka bio je naputak Varaždinske županije svim osnovnim i srednjim školama prema kojem bi se kućnim redom zabranilo korištenje mobitela u školi i prema kojem bi škole regulirale korištenje mobilnih telefona svojim kućnim redom. Kako bi se glas učenika čuo i kako bi se mladi uključili u procese donošenja odluka, sastanku je prisustvovao dožupan Tomislav Paljak koji je prisutnima predstavio namjere Varaždinske županije.

Kao najveći problem učenici su istaknuli zabranu korištenja mobilnih telefona tijekom školskog odmora, što su predstavnici županije na čelu s dožupanom uzeli u razmatranje.

Savjet mladih Varaždinske županije odlučio je u suradnji s Vijećem učenika inicirati ovaj sastanak kako bi se razriješile nejasnoće oko spornog naputka te omogućilo učenicima da izraze svoje mišljenje. Naš stav je da mladi moraju biti aktivni sudionici u procesima donošenja odluka, pogotovo onih koji se tiču njih direktno, te radimo na tome da osvjestimo to kod političara. Nadamo se kako je ovaj sastanak korak naprijed u komunikaciji i da će donosioci odluka prihvatiti prijedlog učenika,  rekao je tom prilikom predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki