Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • Održan sastanak na kojem su predložene izmjene i dopune u Zakonu o savjetima mladih
  • Održan sastanak na kojem su predložene izmjene i dopune u Zakonu o savjetima mladih

Održan sastanak na kojem su predložene izmjene i dopune u Zakonu o savjetima mladih

U Zagrebu je 24.travnja 2019. godine održan radni sastanak ispred kojeg su u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjelovali predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanja Herceg, pomoćnik ministrice za demografijuIvica Bošnjak, voditeljica Odjela Ivana Furlić, koordinator radne skupine za podršku savjetima mladih u sklopu Savjeta za mlade Vlade RH Matija Kikelj i voditeljica Službe Valentina Cesar. Sastanku su prisustvovali predstavnici i predsjednici Savjeta mladih iz pet slavonskih županija.

Ispred Savjeta mladih Vukovarsko- srijemske županije sudjelovao je predstavnik Savjeta Slavko Grgić,  predsjednik županijskog savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josip Pl Jagodar, predsjednik županijskog savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dario Ivković, potpredsjednica županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije Ines Resler i predstavnik županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije Leo Fel.


Na sastanku se razgovaralo o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih i drugim mogućnostima kojima se županijski savjeti mogu baviti. Dogovoreno je da će se županijski savjeti uključiti u rad podskupine za suradnju sa savjetima mladih i kreiranju novih politika za mlade. Poslije potpisivanja sporazuma o prijateljstvu i suradnji Savjeti mladih pet slavonskih županija aktivno su uključeni u zajednički rad kojim se bore za bolja prava mladih i izmjene u Zakonu koje bi poboljšale njihove uvjete rada i mogućnosti djelovanja.